Geschiedenis

We schrijven 2003 wanneer badmintonclub Den Dijk het levenslicht ziet. De nieuwe sporthal in Wespelaar was eindelijk klaar en al gauw vonden 's vrijdags enkele mensen de weg hier naartoe om badminton te spelen. Dit was echter nog niet in georganiseerd verband en een vast groepje voelde de nood om een eigen Haachtse badmintonclub op te richten. Hiervoor werd Michel Timmermans aangesproken.

Michel woonde vlakbij en was al meer dan vijftien jaar gebeten door de badmintonmicrobe. Lang twijfelde hij niet en samen met enkele even enthousiaste medewerkers zette hij zijn schouders onder het project. Zijn echtgenote Bea Heyvaert werd ondervoorzitter, Jan Vints secretaris en Alain De Leeuw nam de taak van penningmeester op zich. Op 30 oktober 2003 is BC Den Dijk dan officieel een feit. Als naam werd gekozen voor de sporthal en straat waarin gespeeld zal worden.

De club verwierf snel een plekje in het Haachtse sportleven en veel jeugdspelers vonden hun weg naar Den Dijk. Na twee jaar werd dan ook besloten een competitieploeg in te schrijven. Toch bleef het recreatieve karakter steeds de grote troef van de club.